Försäljning av utrustning

Även om Blue Coast Adventures inte är en konventionell kajakbutik, är vi alltid på jakt efter den bästa och mest innovativa kajakutrustningen som passar den kräsne paddlarens behov. Vår egen paddlingsutrustning har vi skaffat under många års experimenterande och den är mycket personlig. Men vi ser ofta paddlare vars utrustning inte är väl lämpad för deras kroppsbyggnad eller paddelstil. Små paddlare i stora kajaker kommer alltid att kämpa i stark vind. Små människor med långa paddlar eller stora blad på små axlar kan alla göra saker svårare än de kanske är. Eftersom vi köper utrustning för vår coachning och expeditionsanvändning kan vi också sälja den utrustning som vi väljer att använda själva. Det innebär att vi kan förklara varför vi gillar den, vad som kan förbättras och du kan själv fundera ut vad som passar dig bäst. 

För kajakpaddlaren som vill satsa mer kommer en bra kompositbåt göra en enorm skillnad för njutningen av varje paddeltur. Även om de blir allt dyrare håller en väl underhållen båt i många år och priset kan anses vara få kronor för varje paddeltag man tar i längden.

Lettmann Kayaks

När vi letade efter en tillverkare av välbyggda kajaker för vår egen expeditions- och träningsbruk hittade vi till Lettmanns fabrik i Moers, Tyskland. Deras båtar är extremt välbyggda med en enorm känsla för detaljer. Lettmann är ett familjeföretag med rötter i olympisk tävlingspaddling. Tre generationer av Lettmann-familjen arbetar där och de är superkunniga, vänliga men mest av allt producerar de kajaker och paddlar i världsklass.

Vi tycker att Lettmanns havskajakdesign fungerar särskilt bra för sitt ändamål. Varje kajak tillverkas på beställning och det finns tre konstruktionsklasser från glas (DCS), till kolfiber (LCS) och slutligen toppmodellen, vakum kolfiber (VCS). Om din budget är begränsad är DCS-båtarna med glasfiberkonstruktion ett bra alternativ och de är trevliga att paddla. LCS-båtarna är lättare och lite styvare och VCS-båtarna är ännu lättare och starkare. Du kan göra tillval av en dagslucka, en stor eller liten ”godis” lucka  samt lägga till en monterad kompass. Vi rekommenderar att öglorna i vardera änden monteras genom ett hål i stället för att glasas in i båten. På så sätt kan snöret enkelt bytas ut om det slits ut. Fotstödet består av en justerbar platta på en aluminiumskena så att du kan arbeta ergonomiskt utan att behöva vrida ut fötterna. Sätet är bekvämt och väl vadderat, särskilt i sidorna.

Vi kan leverera Lettmanns havskajaker och paddlar i Sverige.

Ta en titt på deras webbplats på för att se hela utbudet av kajaker och använd konfiguratorn för att välja dina favoritfärger för skrov, däck, sittbrunnskant, sömmar och däcklinjer. Du kommer att behöva översätta från Tyska för vissa av termerna, men det är relativt uppenbart.

För 2024 kommer vi att ha Biskaya 55, Akaroa MV och Skinner tillgängliga för demo i Sverige

Lettmann Biskaya 2.0

(Pris från 41,500 kr inklusive 25% MOMS)

2024 har Lettmann omdesignat sin välkända Biskaya och introducerat en extra liten storlek, Biskaya 55. Den är avsedd för paddlare med en vikt på ca 55 kg. Biskaya 65, 75 och 85 motsvarar ungefär LV. MV och HV storlekarna på den ursprungliga Biskaya och siffran hänvisar till den ideala paddlarvikten i kg. De nya Biskaya 55 och 65 har samma skrovform men olika fribord. Biskaya 2 har nu en rund frontlucka och en något längre sittbrunn än den ursprungliga Biskaya. Vi tycker att det ser mer balanserat ut och det är verkligen en mycket attraktiv kajak.

För coachning och expeditioner älskar vi Biskaya. Den är intuitiv att paddla med en lätt och responsiv touch med lagom mycket bananform och god fart. Båten är mycket enkel manövrerad i vågor och sitter bra i vattnet. De stora luckorna gör det enkelt att packa tält och andra större föremål.  Sweetie-luckan framför paddlaren är förvånansvärt lång, vi har börjat lägga vår stormanorack där inne samt de obligatoriska sötsakerna.

The Biskaya sits comfortably on rougher water

Biskaya kan levereras med en standard Kajak Sport skedda eller den unika Lettmann skeddan/roder-systemet. Detta fungerar som en skedda tills den är fullt uttagen men blir ett roder när den är helt nere.  Detta är användbart för dem som har svårigheter med kantning som sitt huvudsakliga sätt att styra båten och dessutom kan ett sådant roder skyddas från skador när man kommer i land, eftersom skeddan/rodret är indragen då.

Vi kommer att ha en Biskaya 55 tillgänglig för demo 2024 och kan få en 65 och 75 om du är intresserad.  Detaljerna för varje båtstorlek och dimensionerna och vikterna för varje konstruktion kan ses på Lettmanns webbplats.

https://lettmann-shop.de/en/boats/k1-kayaks/seakayaks/3440/biskaya-55/65?c=286

The Lettmann Skinner

(Pris från 42,750 kr inklusive 25% MOMS)

Skinner är en modern version av en grönländsk design. Det är en lång, mycket elegant kajak med ett skrov av svensk modell, bredast bakom sittbrunnen och en fint avsmalnande överhängande för och akter. Skinner är mycket snabb och lyhörd och svänger anmärkningsvärt bra vid kantning.  I vågor och sjögång suger den fina fören och aktern upp energin och båten behåller sin fart medan andra runt omkring dig börjar stöta och slå.  Den finns endast i en storlek och har en förvånansvärt stor lastkapacitet. Skinner är 560 cm lång och 54 cm bred. En Skinner i DCS-utförande väger ca 25 kg, en LCS-båt 20 kg och en VCS-båt 19 kg.

Skinner har blivit både Therese och Kevins favoritbåt för paddling i S:t Anna skärgård. Den är väldigt rolig att paddla eftersom den är både snabb och lätt att svänga.

Therese njuter av sin Skinner vid Harstena.
Skinner på tur, gott om utrymme för en 5 dagars tur

För att designa din egen Skinner, besök Lettmanns webbplats eller ring oss för rådgivning.
https://lettmann-shop.de/en/boats/k1-kayaks/seakayaks/1857/skinner

The Lettmann Akaroa

(Pris från 42,600 kr inklusive 25% MOMS)

Akaroa, som är ny för oss 2024, är smidigare och vassare i vågor än Biskaya eller Skinner.  Akaroa är 525 cm lång och 57,5 cm bred som en MV (medium volume) eller 58 cm bred som en HV (high volume). Den är överraskande snabb och mycket lätt att manövrera.   Designen inkluderar en rund boglucka och en stor oval Kajak Sport baklucka.

Akaroa är endast tillgänglig med det integrerade Lettmann Skeg/roder-systemet. Som på alla Lettmanns kajaker kan lårstöden flyttas för att passa längden på paddlarens ben.

År 2024 kommer vi att ha demobåtar av Skinner, Biskaya 55 och Akaroa tillgängliga för dig att prova, antingen från vår bas i Söderköping eller från ön Harstena i S:t Anna skärgård. Hör av dig om du vill paddla dem. Vi ordnar gärna en demopaddling så att du kan uppleva dessa fantastiska kajaker utan någon som helst skyldighet att köpa.

Om du är intresserad av en båt kan vi hjälpa dig att bestämma rätt specifikation för dina behov och ger gärna en offert. Varje båt tillverkas på beställning och du kan ange exakta positioner för skott samt färger på skrov, däck, sömmar, däcklinjer och sittbrunnskant.

Priset på din båt beror på den fullständiga specifikationen och växelkursen vid tidpunkten för beställningen, men tabellerna nedan kan användas för att uppskatta ett pris.

Priser för kajaker

Lettmann tar ut ett pris för baskajaken och sedan extra för det du väljer lägga till. Om du beställer en kajak från oss hämtar vi den från Moers i Tyskland och levererar den till din hemadress i Sverige (om du befinner dig inom 200 km från Söderköping) eller så kan du hämta den hos oss.

Biskaya in skeg form

Construction type

 

Glass DCS

Carbon LCS

Vacuum carbon VCS

Prices* (Swedish Kronor)

41,500

48,451

54,299

Sweetie hatch

           1,730

Day hatch

           1,730

Laminated bulkheads

           1100 each (2,750 for 3)

Toggles through holes

           540

Silva 70 P compass

           1,100

*Inclusive of Swedish MOMS @ 25%

För Skinner inkluderar vi normalt inte dagsluckan eftersom vi gillar det stora luckutrymmet bak och tycker att den längre än vanliga godisluckan är tillräcklig för behov på vattnet.

Skinner in skeg form

Construction type

 

DCS

LCS

VCS

Prices* (Swedish Kronor)

42,750

49,000

56,000

Sweetie hatch

           1,730

Day hatch

           1,730

Laminated bulkheads

           850 each (1,700 for 2)

Toggles through holes

           540

Silva 70 P compass

           1,100

Akaroa in skudder form

Construction type

 

DCS

LCS

VCS

Prices* (Swedish Kronor)

42,600

51,000

57,250

Sweetie hatch

           1,730

Day hatch

           1,730

Laminated bulkheads

           1100 each

Toggles through holes

           540

Silva 70 P compass

           1,100

Priset på råvaror som används för att tillverka havskajaker och transportkostnaderna har stigit kraftigt under de senaste månaderna. Kontakta oss om du har frågor om kajaker, så tar vi fram en aktuell offert som passar dina behov och som inkluderar transportkostnader från Tyskland och ett troligt leveransdatum.

Lettman Paddles

Eva med en Ergonom pro havskajak paddel i Höga Kusten.
Kevins favorit Euro-blade

Paddlar

Paddlar är ett mycket viktigt men ofta ganska bortglömt personligt val. Som din förbindelse med vattnet är din paddel minst lika viktig som din kajak. Konstruktionsmaterial, bladets form och storlek, skaftlängd, skaftdiameter, fjädervinkel – allt detta förtjänar att beaktas så att paddeln verkligen matchar dina behov och du kan paddla smidigt under lång tid utan risk för skador. 

Euroblade eller Grönlandspaddlar

I våra ögon har både Euro-bladen och grönlandspaddeln en given plats i våra kajaker och vi älskar att använda varje paddel till sin fördel. Euro-bladet ger oss bra acceleration och är mest användbart när vi gör ”rockhopping”, leker i olika förhållanden och behöver hantera kajaken med fart och kraft. 

Den grönländska paddeln är däremot mjuk och tyst, mycket snällare mot kroppen men har mindre acceleration än sin Euro-motsvarighet. Vi använder våra grönlandspaddlar på långa turer på lätta till måttliga vattenförhållanden eller när vi rollar mycket, de flyter alltid i en position redo att rulla. På en längre tur byter vi ofta mellan grönlandspaddlar och europadlar på vattnet när vi känner för det. Naturligtvis är inte alla Euro-blade- eller Grönlandspaddlar lika bra och det finns några chockerande exempel av båda på marknaden. Vi säljer därför det utbud av paddlar som vi vet från vår erfarenhet av coaching och guidning fungerar bra för oss och våra kunder

Ergonom Pro Sea Carbon LCS 70.

(Pris 6853 kronor inklusive 25% MOMS)

Therese och Kevin har båda använt den lätta paddeln; Ergonom Pro LCS Sea 70, från Lettmann, de senaste fyra åren och vi har även sådana till våra kunder på våra coachpass och längre expeditioner Läs mer..>

Paddeln är tillverkad i två delar, men varje halva är konstuerad som en del, alltså med bladet integreat i skaftet, och har ett böjt skaft med en längre hållsektion än andra välkända märken. Ett enkelt justerbart centrallås gör att du kan byta fjädervinkel eller göra paddeln längre/kortare medan du är på vattnet. Bladet och skaftet är tillverkade i ett enda stycke så de är superstarka. Bladet har inbyggt flytmaterial i vingbladen som hjälper när du paddlar. Det finns två bladstorlekar, stor eller liten och paddeln kan beställas i olika längder.

Vi har dessa paddlar tillgängliga för ”demopaddlingar” så hör av dig om du vill prova dem.

Lettmann Liberty LCS 70 light paddle

(Pris 6700 Kronor inklusive 25% MOMS)

Libety bladet är långt o smalt.
Lettmans vario koppling som gör det lätt att ändra längd och bladvinkel på vattnet har tydliga markeringar på skaftet.

Liberty LCS 70 light är en rakskaftad kolfiberpaddel med ett speciellt bra blad och en härlig känsla i vattnet.  Paddeln finns i Large (570 x 160) eller small (570 x 145). Den smalare bladformen gör den följsam o enkel att paddla.

Liberty small väger 850g och har blivit en favorit bland minde paddlare på långtur.

Helena med en Liberty LCS570 i Lofoten 2022

Gearlab Paddles

Vi började sälja Gearlab Outdoors paddlar i Sverige 2023 och anser att de är de absolut bästa grönlandspaddlarna i kolfiber som finns på marknaden. De är lätta, starka och mycket givande att använda.  Deras tvärsnittsformade folier gör paddlarna mycket responsiva och kraftfulla.

Kalleq …. betyder ”blixt” på Inuit

(Pris 6600 kr. Inklusive 25% MOMS.)

Kalleq i storlekarna regular (220 cm) och long (230 cm) finns i fem olika färger, white matrix (vänster ovan) eller bluefin (höger ovan) samt metallic purple, metallic green och arctic crimson, en blandning av rött och vitt (se vänster).

Både Therese och Kevin har använt Kalleq i ungefär två år nu. Den har en vacker finish, ett brett blad (8,8 cm) för sin längd och är anmärkningsvärt kraftfull för att vara en grönlandspaddel. Kalleq levereras i två delar så den är lätt att transportera, stuva i fören och byta ut mot Euroblade när du vill. Fogen är fast och positiv utan någon märkbar rörelse och ingen korrosionspotential på fjädern. Själva paddeln är tillverkad av kolfiber, men spetsarna är av plast och kan enkelt bytas ut. Det finns små vita eller blå prickar på skaftet där dina händer går så att du kan känna din handposition.

Kalleq har traditionellt tillverkats i tre storlekar, kort (210 cm), normal (220 cm) och lång (230 cm). År 2024 kommer det även  att finnas en storlek på 215 cm.

Kalleq-paddeln väger 700 +/- 30 g och priset i Sverige är 
5830 kr, inklusive MOMS.

Kevin med sin Arctic Crimson Gearlab Kalleq i Juli 2023

Ta isär paddeln efter användning

Kalleq är tillverkad med precision och leden har en perfekt passform. Som smörjmedel rekommenderas ett mycket tunt lager vax som appliceras på den manliga delen av leden. Vax medföljer varje paddel. Tryckknappen har exakt passform och är utformad för att låsas på plats i jämnhöjd med axelns yta. När den har klickats ihop låser den fyrkantiga pinnen de två delarna på plats så att de inte kan röra sig när de används. För att ta bort de två delarna efter användning måste knappen tryckas in djupt och hållas nedtryckt samtidigt som ett direkt drag utövas; detta måste vara ett enkelt direkt drag eftersom en vridning inte fungerar på grund av den fyrkantiga pinnen. Se till att de två delarna är fria från smuts innan du ansluter dem. Det är lämpligt att ta isär paddeln efter användning och rengöra fogen med färskvatten.

Garanti

Standardgarantin täcker alla tillverkningsfel under 1 år från det datum då produkten registrerades efter köpet. Om en reparation behövs inom garantiperioden kommer Gearlab att tillhandahålla gratis frakt tur och retur och reparation (eller utbyte) om det behövs. Om en reparation behövs utanför garantiperioden kommer Gearlab gärna att tillhandahålla gratis reparationshjälp om den är i reparerbart skick. I detta fall ansvarar kunden för sin egen frakt tur och retur.

Ipik …. betyder vass på inuit

(Pris 6600 kr. Inklusive 25% MOMS)

Ipik är en banbrytande grönlandspaddel. 

Den är otroligt lätt men ändå mycket intuitiv att använda. Om du gillar en grönlandspaddel med axel är det här rätt paddel för dig.

Ipik tillverkas i två storlekar, vanlig (219 cm) och lång (230 cm).  Bladbredden vid spetsen på den vanliga är 85 mm. Till skillnad från de flesta andra grönlandspaddlar är skaftet ovalformat och det finns ett axelformad skaft som sägs förbättra kontrollen i ojämna förhållanden. 

Som för alla Gearlab Outdoors är spetsarna gjorda av plast och kan enkelt bytas ut. 

Ipik-paddeln är tvådelad och väger helt otroliga 595+/-5 g 

Priset för en Ipik-paddel i Sverige är 6600 kr. Inklusive MOMS

Pikatti Norsaq... betyder "följeslagare" på inuit

(Pris 1040 kr. Inklusive 25% MOMS)

Pikatti betyder ”följeslagare” på inuitspråket och den här norsaqen är avsedd för utmanande rollar. Pikatti behåller den traditionella inuitformen, men använder Gearlab Outdoors moderna kolfiberkomposit för att tillverka en stark, lätt och flytande norsaq.  Med sin iögonfallande Gearlab-logotyp kommer Pikatti att bli ett ”måste” för alla rullentusiaster.

Pikatti mäter 450 x 87 mm och väger bara 90 g.

Väskor för paddlar

(Pris 689 kr. Inklusive 25% MOMS)

Vi uppskattar verkligen det faktum att Gearlab Outdoors gör väskor som är speciellt utformade för deras paddlar. Väl i väskan är de skyddade från repor och skador och kan enkelt bäras med handtaget eller axelremmen. Väskorna för 2024 finns i svart.

Paddelväskorna har en liten ficka på ena sidan nära spetsen, perfekt för förvaring av vax eller reservspetsar. Väskorna har också mycket långa dragkedjor så att det är mycket enkelt att sätta i eller ta ut paddlarna. Dessa väskor passar alla Gearlab Outdoors tvådelade paddlar.

Priset för en paddelväska i Sverige är 689 kr, inklusive MOMS.

Rullande flöte

(Pris 1157 kr. Inklusive 25% MOMS)

Vi började använda Gearlab Outdoors rullflotte på våra rullkurser 2022. Den har så många riktigt användbara funktioner att vi inte skulle lära ut rullning nu utan den. Rullflotten kan användas med ett enhandsgrepp, med tvåhandsgrepp eller som en paddelflotte.

Flottören har en liten klämma så att den kan fästas i sig själv när den rullas ihop.
Priset för en Rolling Float i Sverige är 1157 kr, inklusive MOMS.

Säkerhetsflaggor

(Pris 222 kr. Inklusive 25% MOMS)

Då och då stöter vi på små prylar som får oss att dra på smilbanden.

Farväl till röda trasor eller reflexvästar som fladdrar runt och blåser bort.

Säkerhetsflaggorna från Gearlab Outdoors är så enkla att använda och effektiva. De fästs på några sekunder på akterlinan eller på en kajak på ett biltak eller en släpvagn och påminner andra trafikanter om att det finns en överhängande båt. Flaggorna har en reflekterande kontur som gör dem synliga i annalkande strålkastare.

Säkerhetsflaggorna finns i orange eller neongult och varje flagga är 380 x 48 mm 
Priset för en säkerhetsflagga i Sverige är 222 kr, inklusive MOMS.

Bogserlinor och accessoarer

Vi har arbetat med Steve Whetman sedan han började tillverka kajakutrustning i ett skjul längst ner i sin trädgård i West Devon.  Nu med en större modern enhet tillverkar Whetman Equipment vad vi anser vara de bästa bogseringssystemen och tillbehören för havskajakpaddling som finns. På Blue Coast Adventures har vi i lager den utrustning vi själva väljer att använda. Just nu är det Sea-Guide, Sea Bean och Contact bogserlinor, Kraken krabs, paddelmanschetter och Exped bärremmar.

Whetman Equipment

Sea Guide Tow Line (14 m)

(pris 1560 kronor, inklusive 25% MOMS)

Den 14 m långa ”Guide Tow-line” från Whetman Equipment är egentligen två bogserlinor i en.

En 14 m flytande huvudbogserlina fästs i vänster sidas fästögla på midjebältet, och en kortare 50 cm kontaktbogserlina fästs i höger sidas anslutningsögla. 

Guide bogserlina har utformats för dem som bogserar ofta och har en riktigt välgjord påse, tillräckligt stor för att stuva om linan på vattnet och med flotation inkluderad. Väskan har en O-ring i mitten av väskan som en 40-60 cm lång stötdämpande bungee är fäst vid. 

Detta håller utlösningsspännet centrerat när bogserlinan är under belastning. En O-ring av stål finns i skarven mellan bungeen och den flytande bogserlinan. För en kort bogsering kan den fungerande krabban fästas tillbaka från den skadades båt till denna ring. Flottören är rörlig och ligger nära skarven med den flytande linan. 

Priset för en Sea Guide bogserlina i Sverige är 1560 kr, inklusive MOMS

Sea Bean Elite tow line

(10 m pris 1258 kronor, inklusive 25% MOMS)
(14m pris 1338 kronor, inklusive 25% MOMS)

Sea bean elite uttagen ur väskan

Sea Bean Elite finns i två längder, 10 m och 14 m, och är ett perfekt val för fritidspaddlare som kanske inte behöver bogsera så ofta. Den enkla bogserlinan, som är utformad för att se ut som en Cornish Pasty, är idealisk för de flesta svenska vatten. Väskan är liten och lätt att bära, linan är enkel och levereras utan flottör men med en krakenkrabba.  Det här är ett bogseringssystem som Therese föredrar att använda både som tränare och på tur, och hittills har det visat sig vara fantastiskt praktiskt och effektivt.

Priset i Sverige för en 
10 m Sea Bean är 1258 kr, inklusive MOMS
14 m Sea Bean kostar 1338 kr, inklusive MOMS.

Whetman Equipment contact tow

(pris 555 kronor, inklusive 25% MOMS)

Med en kontaktbogserare på fördäck kan du snabbt bärga en annan båt och bogsera den med fören bredvid den bredaste delen av din kajak och den bredaste delen ungefär i nivå med din akter.  Detta fungerar bra om någon har kommit ut ur sin båt och släppt den, eller om du bara behöver göra en kort skarp knuff för att hjälpa en trött paddlare att ta sig förbi en udde eller ett hinder. 

Whetman MkII Contact Tow har ett spänne i rostfritt stål och du kan justera dess längd, användbart om du vill släppa båten du bogserar lite bakåt. Ett av de andra användningsområdena (åtminstone i Sverige) är att fästa båten vid stranden när man anländer till en marina eller hamn. Du kan lämna de lastade kajakerna på vattnet och fästa dem i de ringar som segelbåtar normalt fäster i.   Vi använder också kontaktbogseringen när vi gör en kort bogsering med en Guide-bogserlina.  Vi fäster en ände av kontaktlinan i den nödställdes förliga däckslina och för sedan guidebogser-linan genom den andra krabban på kontaktsläpet och tillbaka till O-ringen på guidesläpet.  På så sätt undviker man risken att nylon löper över nylon, vilket skulle inträffa om man löpte linan direkt genom olycksbåtens däcklinor, med risk att tappa den bogserade båten.

Priset för Whetman Equipment Contact tow i Sverige är 555 kr, inklusive MOMS.

Whetman Equipment Kraken carabiners

(pris 190 kronor, inklusive 25% MOMS)

Bra karbinhakar för havskajakpaddling är alltid svåra att hitta. Klätterkarbinhakar är inte bra eftersom de har en ”tand”, som kan fastna i linan. Karbinhakar tenderar att korrodera mycket snabbt, särskilt på långa expeditioner, och det är bäst att tvätta dem i sötvatten efter användning. 

Whetman Equipments krakenkarbinhake har utformats speciellt för havskajakpaddling och är mycket lätt att använda med en hand. Den smala konstruktionen i rostfritt stål gör den till den mest korrosionsbeständiga karbinhaken hittills och den överlägset bästa att montera på dina draglinor.

Priset för Whetman Equipment Kraken karbinhake i Sverige är 190 kr, inklusive MOMS.

Whetman Equipment Paddle Cuffs

(pris 190 kronor, inklusive 25% MOMS)

Kartdborreband för att de går fästa till linor med enkelhet och de röda små snörena gör att de fästs säkert.

När du har reservpaddlar på fördäcket måste de vara säkra i vågorna, men du måste också kunna få tag på dem snabbt och enkelt om du tappar en paddel eller bara vill byta blad. Elastiska däcksband gör det nästan omöjligt att fästa fast paddlarna igen efter att du har använt dem. I flera år brukade vi göra plaströrsbitar till paddelhållare och binda fast dem i fördäcken på våra kajaker.  

Whetman Equipment Paddle Cuff gör jobbet perfekt och är snyggt och praktiskt samt mycket lätt att installera. Fyra lager av vävband håller öppningen upprätt och tydlig. 2024-manschetterna är nu lite större och möjliggör förvaring av paddlar med ett spaklås i ena änden av en split.  Kardborreflikarna på vingarna fäster bandet i dina däckslina och de röda snörena fäster  i dina däcksbeslag. Alla arbetsbåtar på Blue Coast Adventures är nu utrustade med paddelmanschetter.

Priset för Whetman Equipment paddelmanschetter i Sverige är 190 kronor, inklusive MOMS

Bärremmar för expeditioner

(pris 315 kr, inklusive 25% MOMS

Vi använder dessa bärremmar från Whetman Equipment på varje expedition, perfekt för fyra personer att bära en lastad havskajak från landningsplatsen till en säker plats att parkera eller lossa på.  Du fäster ena änden under en däckslina så att den inte kan glida av båtens ände och lyfter sedan med öglorna. Genom att fördela vikten av en lastad båt på fyra personer kan man hantera en lastad båt utan att riskera ryggskador.

Remmarna är 125 cm långa och 4 cm breda.

Priset för ett par Whetman Equipment Carry Straps i Sverige är 315 kr, inklusive MOMS.