Om oss

Kevin Brown

Kevin är lika passionerad av havspaddling som av naturen. Med en doktorsgrad i ekologi tycker han om att observera och förstå djurlivet, med allt från skalbaggar och blommor till fåglar och delfiner. Kevin älskar enkelheten av att leva med bara det som får plats i kajaken på en längre resa, att tyst glida fram genom tomma och tysta omgivningar är det bästa han vet.

Kevin har paddlat i över 35 år och guidat de senaste 15 åren. Kevin har paddlat det mesta i Storbritannien, liksom i Skandinavien, Kanada, Mexiko och Frankrike. Hans bas är Devon i Sydvästra England men befinner sig ofta även i Sverige. Kevin är en kvalificerad British Canoeing Advanced Sea Kayak Leader (gamla systemets 5-star sea kayak leader).

Therese Lundqvist-Jones

Therese trivs bäst ute i naturen både på land och på havet och gillar alla former av friluftsliv. Med en uppväxt i Jämtland har hon en förkärlek för fjällen med dess stora vidder av naturlig skönhet och horisonter långt borta, men finner samma känsla även på havet.

Som utbildad idrottslärare med många års erfarenhet i skolvärlden, finner Therese glädje i att dela sin passion med andra oavsett ålder. Therese har paddlat kajak större delen av livet och innehar British Canoeing 3 star award samt är en BC level 2 coach. Hon är kajakledare inom friluftsfrämjandet lokalt, samt innehar även Mountain leader fjälledarutbildning från UK. Therese har guidat ett flertal havskajak och fjällturer både i Skandinavien och England men även längre bort som exempelvis Kanada, Ecuador och Malawi.

Julie Perren

Julie njuter av friheten att utforska kuster med havskajak, hon har paddlat i de många varierade områden som Storbritannien har att erbjuda från Skottland, Anglesey, Pembrokeshire till Cornwall och Jersey. Hon har även paddlat i Frankrike, Norge och nyligen en långtur i västra Grönland. Julie paddlar alltid med en sketchbok nära till hands, så att hon kan fånga de fantastiska vyerna och naturlivet längs vägen. Hemma i Södra Devon är Julie aktiv som ledare och coach av många olika havskajakgrupper. Hon arrangerade en kvinnlig havskajakfestival, i Devon 2015 och 2017 och är certifierad British Canoeing Level 2 coach samt innehar BC Sea Kayak Leader (det gamla BC 4*) med en tilläggs kvalifikation i svårare vatten.