Om oss

Kevin Brown

Kevin brinner för både havskajakpaddling och natur. Med en doktorsexamen i ekologi gillar han att observera och förstå vilda djur, allt från skalbaggar och blommor till fåglar och delfiner. Kevin älskar enkelheten i att leva med allt i sin kajak på tur, och att tyst glida fram genom landskapet.

Kevin har paddlat i över 35 år och guidat små skräddarsydda resor både på skidor och på vattnet under de senaste 20 åren. Kevin har paddlat mycket i hela Storbritannien men även i Norge och Sverige, Kanada, Mexiko och Frankrike. Ursprungligen kommer han från Devon i Sydvästra England men är nu bosatt permanent i Sverige. Kevin har både brittiska kanot/kajakpaddlings kvalifikationer (Advanced Sea Kayak Leader (tidigare. 5-stjärnigt havs kajak ledare) och är kvalificerad som EPP (European Paddle Pass) blå paddlings examinator.

Therese Lundqvist-Jones

Therese lever och älskar friluftsliv. Hon är uppväxt i norra Sverige och njuter av de stora vidderna, den naturliga skönheten och de avlägsna horisonterna både vid fjäll och hav.

Med en grund som idrottslärare och många års undervisningserfarenhet tycker Therese om att dela sin passion med barn och vuxna i alla åldrar. Therese har paddlat kajak i 30 år och innehar 3 -stjärnigt British Canoeing kvalifikation samt är utbildad som BC -Level 2 coach. Hon är dessutom utbildad havskajakledare för Friluftsfrämjandet i Sverige, samt (BM)Fjälledare. Hon har lett många kajak- och vandringsresor, både i Skandinavien men även utomlands i Storbritannien, Kanada, Ecuador, Marocco och Malawi. 

Halvvägs genom en lång paddeltur kan det hända att hon tar fram sin ukulele och spelar några låtar.

Julie Perren

 Julie njuter av friheten i att utforska kustlinjen med havskajak. Hon har paddlat de flesta områden som Storbritannien har att erbjuda från Skottland, Anglesey och Pembrokeshire till Cornwall och Jersey. På lite längre håll har hon även utforskat platser i Frankrike, Norge och västra Grönland. 

Julie paddlar alltid med en skissbok för att fånga in det hisnande landskapet längs resan. Hemma i South Devon kan man ofta hitta henne på vattnet i färd med att leda grupper eller med coachning. Som medarrangör för Women’s Sea Kayaking Festival, som hölls i Devon, Storbritannien 2015, 2017, 2019, 2021 och 2023, är Julie en brittisk performance coach nivå 4 tränare med en Moderate Water Endorsement samt en BC Avancerad havskajakledare  (gammal BC 5*).

Etik

De senaste två åren har fått oss att tänka rejält på miljöpåverkan både gällande vår personliga paddling och vår verksamhet. Kombinationen av klimatförändringar och effekterna av Covid har gjort att våra vanliga besökare från Storbritannien inte har kunnat komma till Sverige och vi har heller inte kunnat eller velat resa till vågorna i Devon, Cornwall eller Skottlands västkust. Vi har fokuserat mycket mer på vårt närområde och har gillat att utforska det i detaljnivå. 

Under 2024 planerar vi att genomföra de flesta av våra paddelkurser och resor i lokala skärgårdarna av St Anna och Gryt, och använda Harstena som bas både för dess idyll och för de varierande utmaningar vi kan hitta där. 

År 2021 översatte vi en bok från svenska till engelska, ”Friluftslivets Pedagogik” eller ”Friluftsliv explored” som den nu heter. Under arbetets gång reflekterade vi mycket över hälsofördelarna med att vara utomhus. Men även det ansvar vi alla har för att bevara naturen för kommande generationer.