Instruktion och coaching

Det lätt att falla tillbaka på vad man redan kan i kajakpaddling och aldrig våga gå utanför denna ”komfortzon”. Många lär sig aldrig att göra räddningar eller fullt ut hantera sin kajak, trots många års paddling. Av den anledning tycker vi att det är en bra idé att jobba mot olika utbildnings stegar, t.ex genom Svenska Kanot Förbundet och EPP (European Paddlepass) utmärkelserna eller i Storbritannien; BC (British Canoeing) personliga utbildningsstegar. Ibland vet man inte vad som är viktigt att kunna och andra gånger kan det vara ett bra sätt att vidareutvecklas.

Både Therese och Kevin är kvalificerade kajakcoacher och har många års erfarenhet av att lära ut kajakpaddling. Kevin kan examinera både det gröna och blå paddelpasset i Sverige. Therese är BC level 2 coach och även idrottspedagog på universitetsnivå. På våra kurser jobbar vi alltid med mycket små grupper om högst 3 studenter/coach och använder oss av en blandning av undervisning och reflektion. Vi kan även ibland använda oss av digitala medel som tex ”coaches eye” för att fånga framsteg och kunna spela upp i slowmotion.

Vi erbjuder individuell coaching och upptäcker att för vissa människor är detta det bästa sättet att adressera ett visst moment, till exempel rädsla för att vara upp och ner i kajaken, vilket i förlängning är ett hinder för att lära sig rolla

Vi planerar våra kurser till den för ändamålet lämpligaste platsen. Rullning och introduktion till kajakpaddlingskurser sker oftast på sjöar nära vår bas i Söderköping. Vi utgår gärna från Tyrislöt i St Anna skärgård för träning av grönt paddelpass och bedömningar. Den platsen ger oss tillgång till både skyddat och dynamiska vatten, oavsett väder. För det blå paddelpasset arbetar vi ofta från ön Harstena. Dels för dess fantastiskt vackra natur, dels för närhet till vågor och mer dynamiskt öppet vatten i yttre skärgården. 

Du går bra att använda din egen utrustning på kurserna, men du kan även välja att utnyttja våra båtar, paddlar, Paddelvästar, kapell, paddlar etc.

Våra kurser och datum för 2022 sammanfattas nedan.

Inget evenemang hittades!