Instruktion och coaching

Det är så lätt att bli bekväm med det man kan i kajakpaddling och aldrig våga sig utanför denna komfortzon. Många lär sig aldrig att göra räddningar eller styra sin kajak med säkerhet trots många års paddling. Av den anledningen tycker vi att det är en mycket bra idé att arbeta mot de olika färdighetsnivåerna; i Sverige Svenska Kanot Förbundet European Paddle Pass awards  och i Storbritannien BC personal performance awards.  Ibland vet man inte vad man behöver veta och ibland kan man helt enkelt inte se hur man går vidare.   

Både Therese och Kevin är kvalificerade kajakcoacher och har många års erfarenhet av att lära ut kajakpaddling.
Kevin examinerar både det gröna och blå paddelpasset i Sverige. 

Therese är idrottslärare på universitetsnivå och har ett noggrant pedagogiskt förhållningssätt till all vår coaching. 

Vår undervisning sker i små grupper, med maximalt 3 paddlade/coach och består av en blandning av lärande och reflekterande.  Vi erbjuder även individuell coaching och finner att i många fall är det detta som behövs för att hantera specifika områden som tex rädsla att vara upp och ner under vattnet som därmed försvårar rollen. 

Våra kurser genomförs på den plats som passar bäst. Rolling och introduktion till kajakpaddling sker på sjöar i närheten av vår bas i Söderköping. Vi arbetar gärna från Tyrislöt i St Anna skärgård för våra nybörjarkurser, utbildning i grönt paddelpass och bedömningar. Detta ger oss tillgång till både skyddat och dynamiskt vatten, oavsett väder.
För det blå paddelpasset arbetar vi gärna från ön Harstena. Förutom att vara fantastiskt vacker ger denna plats oss vågor och mer dynamiskt öppet vatten samt gott om funktioner för att arbeta med viktiga färdigheter. 

Våra kurser och datum för 2024 sammanfattas nedan.

Inget evenemang hittades!

Förutom ovanstående är vi inställda på att kunna arbeta med kanotklubbar och individer i specialanpassade kurser och coaching för att utveckla färdigheter och förbättra tekniker, både med Grönlandspaddel och euroblad. Hör gärna av er med er förfrågan.