Lofoten, (Moskenesøya), Norska kusten*

Medel till avancerad paddling över 7 dagar.

Vi längtar alltid tillbaka till Lofoten som måste vara en av världens mest inspirerande och dramatiska platser för havskajakpaddling. Den påminner oss om Isle of Skye i Skottland, fast i mycket större skala. Höga taggiga toppar störtar ner i havet med klippor och grottor och avlägsna sandstränder. Även om strandlinjen kan vara ganska fullt av turister, är havet alltid underbart tyst. Detta måste vara en av våra favoritplatser någonsin och vi känner till många hemliga vikar och fantastiska campingplatser som vi gärna delar med oss av.

På sommaren kan vi bestiga någon topp och titta ut över havet i ljuset av midnattssolen.

På en 7 -dagars tur, hoppas vi paddla runt Moskenesøya och, om väderförhållandena tillåter, samt besöka Vaerøy som en del av paddlingen. Nordvästkusten av Moskenesøya är vild, avlägsen och underbar. Vädret kan vara lite varierande och vi kommer att möta både vågor och grövre sjö, så vi förväntar oss att alla medlemmar befinner sig på eller nära BC 3 star eller EPP Blå Paddelpass -nivå.

Vi kör från Söderköping med kajaker och all utrustning som krävs för denna resa. Om du bor i Sverige längs vår rutt kan vi ordna att vi tar med din kajak och utrustning på två och en halv dagars bilresa till Lofoten. Då kan vi tex. möta upp på tågstationen i Narvik (nattåg från Stockholm) på Evenes flygplats (med flyg från Oslo) eller på Svolvær, (med flyg från Bødø).

Datum

jun 18 - 25 2022

Tid

All Day

Kostnad

12,000SEK

Mer info

Gallery

Platser

Moskenesøya
Norway
Kategori
Gallery

Lämna en kommentar