Res med havskajak 
– njut lugnet, känn havets energi och naturens puls. 

Vi är ett litet specialiserat äventyrsbolag som är baserat i Söderköping, Östergötland, och som erbjuder havskajakturer av hög kvalité under sommarhalvåret samt guidade fjällturer på skidor under vintern.

Vårt närmaste favoritställe för havskajakpaddling heter Blå Kusten och i detta område ligger St. Anna skärgård med sina tusentals öar, helt perfekt för att utforska med havskajak. Här kan vi campa och njuta av närheten till naturen och samtidigt ta vara på den genom kunskap, hänsyn och försiktighet, där vi spårlöst lämnar varje campingplats efter våra besök.

Att hitta lugnet, förundras över alla stjärnor och se platsens betydelse över tid blir viktigt under resans gång.

Alla våra turer är baserade på små grupper, vanligtvis tre till sex personer och är anpassade efter deltagarnas önskemål.

Under sommaren kan ovana paddlare och familjer njuta av lugnet i skyddade vatten i St Annas skärgård. Här är det perfekt att öva teknik samtidigt som vi utforskar omgivningen bland öarna.​

Mer vana paddlare kanske föredrar att följa med till Höga Kusten, där vissa sträckor kan vara mer utsatta för väder och vind.

För skidåknings turerna siktar vi på Jämtlandsfjällen, som erbjuder härliga stugfärder och kan nås via tåg.

Vi campar utan att lämna spår och vi tar alltid med oss vårt skräp hem, även andras om de inte gjort det själva. 

Vi försöker förstå och observera djurlivet och historien på de platser vi besöker. Ta det lugnt och njuta av naturen och stjärnorna.

Under 2023 planerar vi att genomföra de flesta av våra paddelkurser och resor i lokala skärgårdarna av St Anna och Gryt, och använda Harstena som bas ibland för dess idyll och för de varierande utmaningar vi kan hitta där.

Vi har dock tre längre resor planerade (Höga Kusten, Koster och Lofoten) och kommer att jobba mot att minimera miljöpåverkan genom en kombination av bildelning, elfordon och kollektivtrafik.

Utöver de turer vi erbjuder på hemsidan, finns möjlighet att få specialprogram med t.ex. dagscoaching eller turer som passar era önskemål.

Vi är alltid pigga på nya äventyr

Vi ser framemot att träffa nya vänner under 2023 och naturligtvis att välkomna våra vänner från tidigare turer åter.